Rudeška cesta 169a, 10000 Zagreb, point.info@pointshoppingcenter.hr

Kokteli koji odličnu idu uz prvosvibanjski roštilj

Iako smo navikli da uz roštilj, klasično jelo za Praznik rada, najbolje ide pivo, oduševit će vas informacija kako postoje i kokteli i vina koji se mogu kombinirati uz mesna jela s roštilja. 

Osvježavajući gin koktel

  • 1 dl gina
  • 3 dl limunade ili mineralne vode s okusom voća
  • tanko narezane kriške đumbira
  • svježa menta
  • drobljeni led

Ovaj koktel odlično pristaje uz teške i masne prvosvibanjske specijalitete s roštilja. Zbog svog kiselkastog okusa voća te gorkastog okusa gina odlično će parirati slanom i ljutom mesu. Još ako vas ulovi vrućina, nema boljeg osvježenja.

Popularni koktel Bloody Mary 

  • 100 ml soka od rajčice
  • 40 ml votke
  • pola iscijeđenog limuna
  • 5 do 6 kapi Worcester umaka
  • sol, papar, celer

Sve navedene sastojke stavite u shaker ili blender uz nekoliko kockica leda. Nakon što se sve sjedini, koktel Bloody Mary poslužite u čaši te ukrasite grančicom celera i kriškom limuna ili limete. Ovaj koktel nije za svakoga zbog svog specifičnog okusa, ali odlično će ići uz meso s roštilja.

Vina

Piletina, svinjetina ili riba obogaćena začinskim biljem odlično se slaže uz bijela vina. Bijeli chardonnay najbolji je odabir za hamburgere, čak i ako su vegetarijanski, dok je rebarca ili kobasice najbolje kombinirati s crnim vinom, sortama poput shiraza koje imaju arome bobičastog voća, šljiva i višnji. Takvi tonovi dodatno će naglasiti miris i okus mesa s roštilja.

Na vrijeme se opskrbite svim namirnicama, prethodno obavezno stavite meso u marinadu te dogovorite s društvom gdje ćete uživati u klopi i piću. Sve sastojke za ove ukusne koktele i fina vina možete pronaći u Super Konzumu, na Zelenom placu te u Tvornici Zdrave Hrane. Ako slučajno roštilj ne uspije, uvijek možete svratiti u Sofru u Pointu, tradicionalni bosanski restoran koji nudi mnoštvo jela s roštilja.

backgroundLayer 1