Top tri recepta za kišne dane
Kišni dani ne moraju značiti dosadu i tmurno raspoloženje. Umjesto toga, iskoristite ih kao prigodu za stvaranje toplih trenutaka, bilo da želite uživati u mirnom večernjem dejtu ili jednostavno želite zagrijati svoju dušu. Evo nekoliko recepata koji će vam pomoći da kišne dane učinite ukusnijima i ugodnijima.
Krem-juha od bundeve
Sastojci:
- 500 g bundeve
- 1 veći krumpir
- 5 dl vode
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 1 žličica Vegete
- Sol
- Papar
Priprema:
- Operite, ogulite i narežite bundevu i krumpir na kocke.
- Nasjeckajte luk i češnjak.
- Stavite sve sastojke kuhati u posoljenu vodu dok povrće ne omekša.
- Propasirajte povrće ili ga usitnite električnom sjeckalicom.
- Dodajte preostalu vodu, vrhnje za kuhanje, Vegetu, sol i papar po želji.
- Kratko prokuhajte sve sastojke zajedno.
Cimet rolice
Sastojci za tijesto:
- 500 g glatkog brašna
- 50 g šećera
- 1 suhi kvasac
- 1 žličica soli
- 240 ml mlijeka
- 60 ml vode
- 60 g otopljenog maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Aktivirajte kvasac u toplom mlijeku i vodi s malo šećera.
- Zamijesite tijesto dodajući sol, šećer, otopljeni maslac, ekstrakt vanilije i jaje.
- Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
- Ostavite tijesto da se udvostruči.
- Razvaljajte tijesto, premažite maslacem, pospite smjesom cimeta i šećera, zarolajte, izrežite na dijelove i stavite peći.
Nakon pečenja, prelijte glazurom od mascarponea.
Kuhana kruška sa začinima
Sastojci:
- 4 kruške (oguljene i narezane)
- 1 štapić cimeta
- 1/4 šalice meda
- 2 zvjezdasta anisa
- 2 klinčića
- 1/2 šalice vode
Priprema:
- U lončiću pomiješajte vodu, začine i med.
- Zagrijte smjesu do vrenja.
- Dodajte kruške i kuhajte 20 minuta.
- Prije posluživanja, uklonite začine.
Svi kvalitetni sastojci potrebni za ta ukusna jela dostupni su u Tvornici Zdrave Hrane, dm-u, Zelenom placu i Super Konzumu. Sada, dok kiša rominja, unesite toplinu i okuse u svoj dom s predivnim receptima. Uživajte u svakom zalogaju!